Alle oppskrifter, Supper Anna Andresen Alle oppskrifter, Supper Anna Andresen

Hverdags-ramen med kylling

Den japanske nudelsuppa ramen har blitt en internasjonal hit de siste årene. Prinsippet i denne hverdagsvarianten er en enkel buljong som smaksettes med sitrongress, ingefær og litt chili (barn er ikke redd for smak!). Her er utgangspunktet rester av søndagskyllingen, med super kraft og rester av kjøttet.

Les mer
Videoer Anna Andresen Videoer Anna Andresen

Tranchere kylling

En enkel innføring eller et slags kart og kompass til kyllingens anatomi og irrganger, som gjør oppdelingen enklere og langt mer oversiktlig.

Les mer
Salater, Videoer Anna Andresen Salater, Videoer Anna Andresen

Søtpotetsalat

En smaksrik og sødmefull potetsalat som balanserer fint med det friske og fyrrige. En lettere variant enn vår vanlige potetsalat som er selvskreven til grillmaten.

Les mer
Drikke, Vin Anna Andresen Drikke, Vin Anna Andresen

Smaksguide - Salt

For mange er salt den aller viktigste smaksforsterkeren. Heldigvis er den heller ikke noen vinfiende. Salt i normale former har sjelden noen negativ effekt på vin – snarere tvert imot etter min mening!

Les mer
Drikke, Vin Anna Andresen Drikke, Vin Anna Andresen

Smaksguide - Syre

Neste gang du spiser smakløs hurtigmat kan du bruke litt av tida du har spart på tenke over hvor viktig syre er for gleden ved det du smaker.

Les mer
Videoer Anna Andresen Videoer Anna Andresen

Spicy entrecôte med limesmør

Godt marmorert entrecôte har både fettet og smaksrikheten til å håndtere mye smak. Her løftes smakene med en tex-mex inspirert dry rub og et friskt limesmør.

Les mer
Videoer Anna Andresen Videoer Anna Andresen

Løksaus

En brun, intens, sødmefull og umamirik løksaus, fortrinnsvis til vilt. Ganske annerledes og mer feststemt enn løksausen som tradisjonelt serveres til ferskt kjøtt.

Les mer
Alle oppskrifter, Søtt Halina Sjuve Haanæs Alle oppskrifter, Søtt Halina Sjuve Haanæs

Hollandsk eplekake

Dette er eplekaken som har alt: en deilig, fet og smaksrik bunn med masse smør, rosiner, kanel, rom, aprikossyltetøy, smør, sitron og friske, syrlige epler. Du må legge litt tid i tilberedningen, men bevares – du vil bli belønnet med det som kanskje er verdens beste eplekake.

Les mer
Alle oppskrifter, Kjøtt Halina Sjuve Haanæs Alle oppskrifter, Kjøtt Halina Sjuve Haanæs

Lammelår med sennepsjy og annapotet

Den klassiske lammesteika hører høsten til. Her er en enkel variant som gir deg saftig steik, og sausen lages i prinsippet under steika og jevnes med grønnsakene, som får bake med. Hvis du ikke kan beine ut og binde opp lammelåret, kjøp det ferdig beinet ut og bundet opp, eller be slakteren gjøre det.

Les mer