Blinis med røkte reker og pepperrotkrem

Blinis er spesielt flott til kaviar, løyrom og lignende luksuriøse råvarer. Her er en oppskrift som fungerer til mye, også det å snobbe litt ned med herlige, røkte reker.

OMA_0340.jpg

INGREDIENSER:

300 g melk
10 g tørrgjær
3 eggeplommer
6 ss øl
165 g hvetemel
135 g bokhvetemel 1 1⁄2 ts havsalt
4 ss finhakket rødløk 3 eggehviter
6 ts melis
smør til steking

500 g røkte reker
1 dl seterrømme
2 ss revet pepperrot
1 ts dijonsennep
havsalt og nykvernet sort pepper litt sitronsaft
litt karse


FREMGANGSMÅTE

1

Bland tørrgjær og melk godt med øl og eggeplommer. Sikt så inn mel, og ha i salt og løk. Rør godt sammen, trekk plast over, og sett røren i kjøleskapet til dagen etter.

2

Når du skal lage blinis, pisk eggehvitene halvveis på middels hastighet, og tilsett melis litt etter litt. Skru opp tempoet litt, pisk det stivt, og vend massen forsiktig inn i røren.

3

Stek i teflonpanne eller lignende med litt smør.

4

Lag en dressing med rømme, pepperrot og dijonsennep, og smak til med salt, pepper og sitron. Pill rekene, og anrett dem i en sirkel på bliniene. Legg på litt rømmedressing og en klype karse og gjerne litt nykvernet sort pepper.

5

Rekeskallene må du ta vare på og koke kraft på. En risotto, paella eller suppe laget med kraften på de røkte rekeskallene, er rett og slett himmelsk!


Variasjon

Blinis kan også servers med for eksempel røkelaks, kaviar, reker, spekemat, sild og røkt fisk.


Foto: Sigurd Fandango

Forrige
Forrige

Hverdags-ramen med kylling

Neste
Neste

Tranchere kylling