Hverdags-ramen med kylling

Den japanske nudelsuppa ramen har blitt en internasjonal hit de siste årene. Prinsippet i denne hverdagsvarianten er en enkel buljong som smaksettes med sitrongress, ingefær og litt chili (barn er ikke redd for smak!). Her er utgangspunktet rester av søndagskyllingen, med super kraft og rester av kjøttet.

INGREDIENSER:

1 pakke ramen eller eggnudler

1,5 l kyllingkraft

1–2 ss ingefær, skrelt og skåret i tynne strimler

2–4 hvitløkfedd, knust

1 stilk sitrongress, knust

litt rød chili i skiver

500 g stekt/kokt kyllingkjøtt i biter på ca. 2 x 1 cm

1 gulrot

1 brokkolistilk

1/2 rød paprika

1 liten rødløk

1/4 grønn squash

eventuelt en kopp finsnittet kål/nykål

saften av 1 lime

2 ss fiskesaus

2 ss soyasaus

4 ss bønnespirer

2 vårløk i tynne skiver

4 ss hakket koriander


FREMGANGSMÅTE

1

Sett over kokevann til nudlene. Forkok nudlene og bland dem i suppa ved servering eller ha dem i en bolle som du setter på bordet så alle kan forsyne seg selv.

2

Kok opp kraften før du tilsetter ingefær, hvitløk, sitrongress og chili. La suppa trekke i minst 5 minutter. Kutt gulrot og brokkolistilk i staver, ha det i buljongen og la det trekke med i 2 minutter.

3

Kutt rødløk i tynne båter og paprika og squash i staver. Tilsett kylling og grønnsakene og la det trekke i 3 minutter.

4

Smak til med limesaft, fiskesaus og soyasaus.

5

Sett små boller med vårløk, bønnespirer og koriander på bordet.


Variasjon

Denne suppa er kjempegod med brødkrutonger. Samtidig er brødkrutonger en super måte å bruke opp rester av gammelt brød på. Kokt egg er også veldig godt, men fungerer best om suppa kjøres sammen til pure.

Kokketips

Det går fint om kraften fortsatt er frossen. Ha den i en kjele, dekk bunnen av kjelen med 1/2 cm vann, legg lokk på og kok opp. La det koke under lokk til kraften er helt tint. Det går på noen få minutter mens du kutter opp grønt.

Tips til barna_Familiemiddag_Ole Martin Alfsen.jpg

Tips til barna

Vurder om du vil løfte ut grønnsakene og servere dem på fat for seg, eller om du skal servere buljongen med grønnsakene. Hjemme hos oss er spiselysten størst blant de minste om alt serveres hver for seg.

Tips til voksne

Hvis du vil ha litt mer trøkk i suppa, kan du sette ut ekstra lime, fiskesaus, chilisaus og soyasaus på bordet. Har du rester av sopp, kan du steke den og servere i en liten bolle, det gir ekstra umami i en suppe som dette.

Gjenbruk

Bruk det du har av grønnsaker. Anything goes, for å si det slik. Jeg synes det er en super måte å få brukt opp rester i kjøleskapet på, og en nudelsuppe som dette er et godt påskudd for ikke å gå i butikken.


Foto: Sigurd Fandango

Likte du denne retten? Den er fra boken “Familiemiddag” som du kan kjøpe i nettbutikken min her.

Forrige
Forrige

Potet- og purresuppe med røkt torsk og rogn

Neste
Neste

Blinis med røkte reker og pepperrotkrem