Spicy entrecôte med limesmør
Godt marmorert entrecôte har både fettet og smaksrikheten til å håndtere mye smak. Her løftes smakene med en tex-mex inspirert dry rub og et friskt limesmør.
INGREDIENSER
4 tykke entrecote
salt og sort pepper
2 fedd hvitløk
½ ts lime zest
1 ss paprikapulver – røkt
2 ss malt spisskummen
1 ts chipotlepulver/chiliflakes
litt olje til steking
hakkede korianderblader og limejuice til servering
Limesmør:
2 ss lime juice
½ ss lime zest
1 ss finhakket rød chili
2 ss finhakket koriander
100 g smør
FREMGANGSMÅTE
1:
Alle krydderne blandes og gnies inn I kjøttet. La gjerne marinere et par timer i romtemperatur. Pensles med rapsolje før de grilles og stekes rosa. Hviles før servering.
2:
Limesmør: Romtemperert smør og øvrige ingredienser kjøres sammen med en stavmikser eller liten foodprosessor. Rulles til pølser og skjæres i skiver ved servering.
3:
Legg på limesmør, hakket koriander og limejuice ved servering. Serveres med råstekte poteter, maiskolber, guacamole og salsa etter ønske.
VARIASJON
Meksikansk ris, bakte poteter eller rett og slett som en spicy biffsandwich
I GLASSET
Ung, saftig og fruktig rødvin; typ Barbera, Beaujolais, saftig Pinot Noir. Eventuelt en fyldig og fruktig rosé. Eller rett og slett en fruktig lager.