Søtpotetsalat
En smaksrik og sødmefull potetsalat som balanserer fint med det friske og fyrrige. En lettere variant enn vår vanlige potetsalat som er selvskreven til grillmaten.
INGREDIENSER
1 stor søtpotet
2 ss rapsolje
3 ss mandler
1-2 fedd hvitløk
2 vårløk
1 grønn chili
3 ss hakket fersk koriander
limesaft og evt litt revet skall
noen ss kaldpresset olivenolje
salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
1
Sett ovnen på 200 grader, og kle to bakebrett med bakepapir. Skrell søtpotetene og skjær i terninger.
2
Bland solsikkeoljen med søtpoteten og legg i jevne lag på brettene. Krydre med salt og evt pepper. Stekes midt i ovnen ca 30 minutter til de er gylne og møre. Skru ned ovnen til 150 grader.
3
Potetene kjøles nå ned før de blandes med øvrige ingredienser, ellers kan de lett moses når de vendes sammen. Evt. kan potetterningene fordeles i et tynt lag på et fat og nøtter, dressing kan bare helles over – og så serveres lun umiddelbart.
4
Mandlene legges på stekebrett og bakes i ovnen i ca 15 minutter til de er gylne. Kjøles ned og hakkes i grove biter.
5
Hvitløk moses og hakkes, vårløk og chili kuttes i tynne skiver. Ha i en bolle med hakket koriander, limesaft (evt skall) og olivenolje, smak til med salt og pepper. Vend sammen med potetene og dryss med nøtter og evt mer chili/koriander ved servering.
VARIASJON
Bruk andre eller flere typer nøtter, pinjekjerner fungerer også veldig bra. Rødløk kan brukes istedenfor vårløk, litt knust fetaost eller annen porøs ferskost kan drysses over ved servering.
SERVER TIL
Fungerer som en potetsalat til det meste av grillmaten, eller bare som tilbehør til lyst kjøtt og lam, eller som en del av koldtbordet.