Tags
- 4-Stjerners middag
- Ansjos
- Appetittvekker
- Asiatisk
- Aubergine
- Biscotti
- Blomkål
- Blåskjell
- Bog
- Burgund
- Bær
- Chablis
- Chorizopølse
- Comfortfood
- Dagenderpå
- Dessert
- Dryrub
- Egg
- Eplekake
- Epler
- Familiekokeboka
- Fisk
- Fiskeburger
- Fiskegryte
- Frikasse
- Frityr
- Gresskar
- Grill
- Gryterett
- Helgemat
- Hjemmelaget
- Holland
- Hverdag
- Hverdagsmat
- Høst
- Indisk
- Ingefær
- Italiensk
- Jordbær
- Kake
- Kalde sauser
- Kalv
- Kapers
- Kikerter
- Kjøtt
- Klippfisk
- Krabbe
- Kylling
- Laks
- Lam
Indisk lam med spinat
En av mine definitive favoritter. Du kan gjøre den rustikk og røff med grytekjøtt med bein, eller forfinet med lammelår i grove biter. Det blir rimeligere, mer fett og mer smak med bein, mens det mørere lårkjøttet blir mildere og magrere, og koketiden nesten bare det halve.
Hjemmelaget fiskeburger med Gribiche
Å lage burger eller fiskekaker selv er ikke det aller enkleste du kan ta deg til på kjøkkenet – men det er likevel ganske sikkert enklere enn du tror. Og det er veldig godt! Gribiche er alle remuladers mor og må prøves.
Lammefrikassé
Noen ganger tenker man at alt var bedre i gamle dager. Ta kjøttgrytene, for eksempel: Hvordan kan egentlig noe noensinne bli så godt som en god gammeldags lammefrikassé? Enkelt er det også: Du trenger bare kjøtt, saus og god tid.
Stekt lysing med stekte auberginer
Aubergine får en deilig, søtlig og aromatisk smak når den stekes, noe som passer kjempegodt til stekt fisk, for eksempel den litt robuste lysingen.
Langtidsstekt bog (pulled leg)
Oppskriften her krever mye tid, men minimalt med jobb, og sluttresultatet blir så bra at familien vil elske deg lenge etterpå.