Langtidsstekt bog (pulled leg)

Også andre deler av lammet enn låret kan langtidsstekes. Oppskriften her krever mye tid, men minimalt med jobb, og sluttresultatet blir så bra at familien vil elske deg lenge etterpå.

Familiekokebok2_5871.jpg

INGREDIENSER

1 lammebog med bein (ca. 1 1⁄2 kg)
2 hvitløkfedd, knuste og finhakkede
3 ss Harissa eller berberkryddermiks
salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

1

Rut fettet på bogen og krydre den dagen i forveien. Gni den inn med både hvitløk og krydder, pakk kjøttet inn i papir eller plast og legg i kjøleskap til dagen etter.

2

Forvarm ovnen til 200 °C. Ha bogen i en ildfast form, hell på 1 desiliter vann. Dekk til og lukk formen tett med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og la stå i 45 minutter. 

3

Skru så ned til 125 °C og la kjøttet bake i 5 timer, til kjernetemperaturen er 75 °C. 

4

Ta av folien, skru opp varmen til 225 °C og stek på rist i 30 minutter til du har en fin, sprø skorpe.


Variasjon

Denne oppskriften kan brukes på de fleste seigere kjøttstykker som svinenakke, lammenakke, høyrygg av storfe osv.


Foto: Sigurd Fandango


Forrige
Forrige

Stekt lysing med stekte auberginer

Neste
Neste

Gribiche