Fylte salatblader med tandoorilaks og tacokjøtt

Hvordan få barna til å gnafse salatblader? Jo, bruk hjertesalaten omtrent som et tacoskjell – gjør dem til å “beholdere” for snacksy fingermat. Her har jeg fylt salatbladene med krydret laks og tacokjøttdeig, men mulighetene er ubegrensede.

Fylte salatblader_Hverdagsmat_Ole Martin Alfsen.jpg

INGREDIENSER

300 g laksefilet – skåret i 2–3 stykker

2–3 ss tandoori masala

300 g karbonadedeig (eller kylling-, svin eller vanlig kjøttdeig)

2–3 ss hjemmelagd tacokrydder

1 fedd hvitløk – finhakket

1/2 løk – finhakket

2 hjertesalat

1 rødløk

2–3 klasetomater

1/2 rød paprika

1/2 oransje eller gul paprika

1 avokado

1/2 agurk

Ev. litt jalapeños

Ev. litt hakket koriander

Ev. litt knuste nachochips

1 lite glass salsa

1 1/2 dl rømme


FREMGANGSMÅTE

1

Sett ovnen på 210 grader varmluft. Bryt hjertesalatbladene fra hverandre, skyll dem godt i kaldt vann før du tørker salaten godt, gjerne i en salatslynge. Vask, kutt og rens resten av grønnsakene.

2

Laksen vendes i krydderet, legges i en ildfast form eller lignende og stekes til den er ferdig, 6–9 minutter. Den kan gjerne ha litt rå kjerne, det liker jeg best.

3

Brun kjøttet i en stekepanne, når det begynner å få farge, tilsett hakket løk som får steke med så den blir blank. Mot slutten av steketiden har du i kryddermiks etter smak, og hvitløk. Smak til med salt pepper. Krydre også gjerne med fersk hakket koriander og litt limesaft.

4

Legg hele hjertesalatblader på et fat og legg på grønnsaker, fisk eller kjøttdeig og andre ingredienser. Avslutt med dressing og salsa. Du kan også  sette alle ingrediensene på bordet så hver får lage sine “salatskjell” etter eget ønske.


Kokketips

Lag et lite snitt i bunnen på salatbladene, så ligger de bedre på fatet.

Variasjon

Putt hva du vil oppi salatbladene: kjøttboller, kylling, reker, røkelaks, røkt makrell – mulighetene er nærmest uendelige! Lag gjerne salsa selv i stedet for å bruke kjøpeglass: finhakk tomat, løk, chili, koriander – bland sammen, smak til med salt og pepper og ev. litt limesaft.


Foto matrett: Sigurd Fandango

Likte du denne retten? Den er fra boken “Hverdagsmat” som du kan kjøpe i nettbutikken min her.

Forrige
Forrige

Pasta med villreker og tomat

Neste
Neste

Bondeomelett med feta og potet