Pasta med villreker og tomat

Sjømat og tomat er basis i mange klassiske retter og fungerer nær sagt hver gang. Her er en enkel og rask variant med villreker og pasta, som allikevel gir deg smaken av fest i munnen.

IMG_8FC13FDC09C9-1.jpeg

INGREDIENSER

400 g linguine

250 g argentinske villreker (renset) 

3-4 ss rapsolje

1 sjalottløk – finhakket

3 fedd hvitløk – knust/grovhakket 

250 g gode, ferske, modne tomater 

1 ts salt

nykvernet sort pepper 

1⁄2 ts sukker

ev. litt chiliflak (gjerne aleppo eller espalette) 

3-4 ss extra virgin olivenolje

litt bladpersille, eller gressløk – finhakket


FREMGANGSMÅTE

1

Sett over vann til pasta med en gang. Husk rikelig med vann og salt for best mulig kokeresultat. Kok pastaen mens du gjør ferdig sausen og prøv å time det slik at pastaen er ferdig når rekene er det.

2

Varm opp en stor stekepanne på full varme. Tørk rekene, krydre med salt og pepper. Jeg liker å steke rekene mine hele, men vil du drøye det litt og få mindre biter, kan du fint dele opp i mindre biter. Ha olje i panna og stek rekene raskt så de tar litt farge på hver side, men fremdeles er rå i kjernen. Stek gjerne i etpar omganger, slik at d opprettholder god temperatur hele veien. 

Legg rekene over på en tallerken etter hvert som de er ferdige. Ikke vask panna når du er ferdig, den skal brukes videre til sausen. 

3

Skru ned for varmen og Ia den samme stekepanna kjøle seg litt ned før du har i litt ekstra olje, så løk og hvitløk. Fres løken blank uten at den tar farge og ha i tomat, salt og sukker. Kok opp og la småkoke i 5 minutter, gjerne under lokk. Tilsett pepper og eventuelt litt chiliflak. La koke et par minutter til. 

4

Kok opp sausen, ha i rekene og la de trekke så de blir gjennomvarme, ca 2 minutter. Nå er det ideelt om pastaen er ferdig. Sil av vannet av pastaen og la den dampe i 30 sekunder. 

5

Ha pastaen i stekepanna med sausen eller omvendt. vend forsiktig sammen, ha i god olivenolje evt litt sitron og dryss over finhakket bladpersille/gressløk. Jeg liker også godt å drysse litt tørket chili over retten, evt litt god hjemmelaget chiliolje.


Drikketips_Mer_Ole Martin Alfsen.jpg

Drikketips

En mineralsk, frisk og fruktig Grüner Veltliner med litt fylde, evt en Alvarinho, Rias Baixas eller Riesling.


Foto drikketips: Ingvar Eriksson

Forrige
Forrige

Kylling og morkelsaus

Neste
Neste

Fylte salatblader med tandoorilaks og tacokjøtt