Videoer, Kjøtt Kaia Noer Videoer, Kjøtt Kaia Noer

Sheperd´s pie

En ekte shepherd´s pie lages alltid med kvernet lammekjøtt, da får den også mest karakter. Men i mangel på lam kan du også bruke kvernet storfekjøtt, men da heter retten Cottage Pie.

Les mer
Videoer, Tilbehør Kaia Noer Videoer, Tilbehør Kaia Noer

Myntegelé

Myntegelé har samme funksjon som våre rørte tyttebær og smaker fortreffelig spesielt til stekt lam, men fungerer også godt til svinestek, grove pølser og kjøttkaker. Styr unna peppermynte, den gjør at resultatet smaker mer av tannkrem eller tyggis.

Les mer
Videoer Kaia Noer Videoer Kaia Noer

Vaniljesaus

Vaniljesaus kan jo brukes til nesten alt av desserter og en hjemmelaget vaniljesaus kan ikke sammenlignes med de du får kjøpt ferdig. Enkelt er det også og kan lages ferdig flere dager i forveien.

Les mer
Videoer, Søtt Kaia Noer Videoer, Søtt Kaia Noer

Smuldrepai

Enkleste vei til smuldrepai er kun å bruke mel, smør og sukker. Men med litt mer effort og litt flere ingredienser, får du flerfoldig tilbake.

Les mer
Videoer, Tilbehør, Vegetar Kaia Noer Videoer, Tilbehør, Vegetar Kaia Noer

Kålrotrösti

Rösti er en utrolig anvendelig potet som passer til det meste av kjøtt, men også fiskeretter. Med rett topping kan den også være stjerna i en rett for seg selv. Med litt kålrot i röstien blir den spesielt god til retter med lam og svin.

Les mer
Videoer, Søtt Kaia Noer Videoer, Søtt Kaia Noer

Biscotti

Biscotti kommer i mange varianter, med nøtter, sjokolade og tørket frukt. Noen er harde og kompakte og blir best når de dyppes i kaffe eller lokal Italiensk dessertvin - min favoritt er denne; sprø og porøs, luftig og smuldrete med et rikholdig innslag av nøtter og frukt og en forsiktig touch av sitrus og vanilje.

Les mer
Videoer, Supper Kaia Noer Videoer, Supper Kaia Noer

Rabarbra- og jordbærsuppe

Jordbær og rabarbra smaker aldeles nydelig sammen og har heldigvis sammenfallende vekstsesong, så de er lett å kombinere på vår og forsommeren. Har du høstet og frosset inn, er det ikke noe problem å lage denne suppen basert på frossen vare.

Les mer
Videoer, Kjøtt Kaia Noer Videoer, Kjøtt Kaia Noer

T-bone steak

Porterhouse, Bistecca eller T-Bone, kjært barn har mange navn. Uansett navn og opphav, er dette en trygg vei til et godt og saftig resultat. Husk at en T-Bone helst ikke skal være for tynn og puslete, rundt 5 cm er perfekt i min verden. Det betyr også at T-Bone skal spises av flere, alt mellom 2 og 4 personer, avhengig av meny, tilbehør og magemål.

Les mer