Sommerruller med pepperkrabbe

Med denne retten får du smak av sommer hele året. Varier fyllet etter ønske, behov, lommebok og sesong. Med kongekrabbe, passer nok denne best rett etter lønn.

Sommerrull oma-hvitvin-0203.jpg

INGREDIENSER

300 g renset, kokt kongekrabbe – revet/delt opp

2 ss olje

1 ss smør

1 ss fersk, grovmalt, ristet, sort pepper

1 fedd hvitløk, finhakket

4 -6 ss black bean sauce/ketjap manis 

½ ts sesamolje

2 vårløk, skåret i tynne skiver 

1 neve friske korianderblader – hakket

4 store rispapir

100 g koke risnudler-vermicelli 

4 staver agurk, nesten så lange som rispapirets bredde– innmaten fjernet

Litt mild og snill salat – hjertesalat feks

Ca 20 store mynteblader

Ca 20 sweet basil blader

1 Avocado – moden – i staver

4 ss majones 

1-3 ts shirachasaus 

DIPP

¼ dl fish sauce

¼ dl limejuice

1 rød chili i tynne skiver

1 sitrongress stilk – i tynne skiver

1 knust hvitløksfedd

Litt fersk koriander


FREMGANGSMÅTE

1

Fres hvitløk og pepper i olje og smør. Ha i black bean sauce/ketjap manis og kok opp, bland inn krabbe, sesamolje, vårløk og koriander. 

2

Rispapirene bløtlegges etter hvert som rullene lages. Det går raskt i lunkent vann. Løft ut av vannet før de er myke og tørk lett av. 

3

Legg nudler, salat, grønnsaker, krabbemiksen og urter i midten på rispapiret, la det være litt klaring på kantene – du trenger det når de skal rulles sammen og limes. 

4

Legg en stripe majones tvers over salaten, midt på rullen, dryss gjerne over litt chili, sesamfrø og syltet ingefær om du vil ha mer smak. 

5

Ta tak i enden nærmest deg og rull rullen tett sammen. Oppbevares kjølig frem til servering og serveres med en deilig dipp. Bør spises samme dag, så nærme tillagingstidspunktet som mulig.  

6

Bland alle ingredienser til dippen sammen og la den stå kjølig – helst natten over.


Foto matrett: Stian Broch

Forrige
Forrige

Helstekt blomkål med godsaker på

Neste
Neste

Kylling med hvitvin, chorizo, tomat, oliven og kapers