Kylling med hvitvin, chorizo, tomat, oliven og kapers
Kombinasjonen av tomat, oliven og kapers går igjen i mange retter og kan passe med så mye. Her løftes de klassiske smakene med sterk chorizopølse og litt spisskummen, som definitivt setter en spiss på det hele.
INGREDIENSER
1 kg kyllinglår med bein, delt i leddet
¼ dl olivenolje
200 g chorizopølse
4 hvitløksfedd, renset og grovhakket
1 ss spisskummenfrø
4 tomater, grovhakket, eller en boks tomater
2 dl hvitvin eller kyllingkraft
1 neve sorte oliven
2 ss kapers
½ sitron – saften av denne
2 ss grovhakkede urter
salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
1
Skru ovnen på 200 grader varmluft. Krydre lårene med salt og pepper. Brun dem i olje i stekepanne på høy temperatur til skinnet er gyllent. Løft ut av panna og legg i en ildfast form med skinnsiden opp. Ha pølse i panna og fres til den slipper en del av fettet, tilsett så hvitløksfedd og spisskummen og fres i 30 sekunder. Tilsett grovhakkede tomater og hvitvin/kraft, kok opp og hell i formen sammen med kyllingen, men ikke over kyllingen, da blir ikke skinnet sprøtt.
2
Sett i ovn og bak i ca. 30–40 minutter. Beregne litt lengre tid om du ikke har varmluft. Har du kraftig varmluft, kan det gå ut over væsken i formen – som skal bli saus. Pass eventuelt på å ha i litt ekstra vann/kraft/vin underveis om det er lite væske igjen. De siste 10 minuttene får kyllingen følge av oliven, kapers og en god skvis sitron. Dryss over hakkede urter og evt litt ekstra vergine olivenolje ved servering .
Serveres med grønnsaker, kokt ris/råstekte poteter eller risotto.
Foto matrett: Stian Broch