Myntegelé

Myntegelé har samme funksjon som våre rørte tyttebær og smaker fortreffelig spesielt til stekt lam, men fungerer også godt til svinestek, grove pølser og kjøttkaker. Styr unna peppermynte, den gjør at resultatet smaker mer av tannkrem eller tyggis.

INGREDIENSER

1 stor bunt frisk mynte

400 g sukker

35 g fruktpektinpulver

1 dl vann

2 dl eplecidereddik


FREMGANGSMÅTE

1

Ta en stor bunt med mynte og rens bort stilkene. Finhakk myntebladene og samle stilkene i en bunt som du binder sammen med en hyssing.  

2

Ha stilker, sukker, fruktpektin, vann og eddik i en kasserolle. Kok opp blandingen, senk temperaturen og la det trekke i 5 minutter før du tilsetter myntebladene og trekker videre i 5-10 minutter.  

3

Løft ut stilkene og la geléen avkjøles noe i kasserollen. Hell over på rene, nykokte/steriliserte) og varme glass, skru på lokk og sett glassene opp. Vend om regelmessig på glassen til geléen er helt avkjølt, slik at bladene fordeles jevnt. Oppbevares kjølig.


Kokketips

Myntegelé kan også brukes i matlaging; litt myntegelé i sausen til lam, kalkun eller svinesteik gir et friskt og deilig tilslag.

Forrige
Forrige

Sheperd´s pie

Neste
Neste

Vaniljesaus