Biscotti

Biscotti kommer i mange varianter, med nøtter, sjokolade og tørket frukt. Noen er harde og kompakte og blir best når de dyppes i kaffe eller lokal Italiensk dessertvin - min favoritt er denne; sprø og porøs, luftig og smuldrete med et rikholdig innslag av nøtter og frukt og en forsiktig touch av sitrus og vanilje.

INGREDIENSER

100 g kaldt smør

150 g sukker

250 g mel

frøene av 1 vaniljestang (eller vaniljesukker) 

1 ts bakepulver

skall av 1 sitron eller appelsin

1 ts salt

100 g egg (2 store egg) KALDE 

50 g pistasj, ristet

100 g mandel, ristet

50 g tørket aprikos i terninger 

50 g rosiner

50 g tranebær

1 egg, til pensling


FREMGANGSMÅTE

1

Smør, sukker og vaniljestang kjøres sammen i kjøkkenmaskin, tilsett mel, hvetemel, bakepulver og sitron. La alt blandes sammen før du har i eggene, ett etter ett, mens maskinen kjører. Dette skal helst gå ganske fort, 5–6 minutter, så deigen ikke blir for varm. Bland tilslutt inn nøtter og tørket frukt. Er deigen veldig bløt nå̊, må̊ den kjøles ned i kjøleskap til den setter seg.

2

Ha deigen ut på̊ en melet kjøkkenbenk og del i 6 like store deler, som så rulles ut i pølser. Pensle pølsene med eggehvite og stek i ovn 170 grader til de er gylne, ca. 25–35 minutter. Mens brødene er varme, skjæres de i skiver på̊ skrå som så settes i ovnen for ettertørking ved 150 grader i 5–15 minutter. Det er viktig at de blir helt tørre! Ta ut av ovnen, kjøl helt ned og oppbevar i lukket boks 


Forrige
Forrige

Kålrotrösti

Neste
Neste

Rabarbra- og jordbærsuppe