Biscotti
Biscotti kommer i mange varianter, med nøtter, sjokolade og tørket frukt. Noen er harde og kompakte og blir best når de dyppes i kaffe eller lokal Italiensk dessertvin - min favoritt er denne; sprø og porøs, luftig og smuldrete med et rikholdig innslag av nøtter og frukt og en forsiktig touch av sitrus og vanilje.
INGREDIENSER
100 g kaldt smør
150 g sukker
250 g mel
frøene av 1 vaniljestang (eller vaniljesukker)
1 ts bakepulver
skall av 1 sitron eller appelsin
1 ts salt
100 g egg (2 store egg) KALDE
50 g pistasj, ristet
100 g mandel, ristet
50 g tørket aprikos i terninger
50 g rosiner
50 g tranebær
1 egg, til pensling
FREMGANGSMÅTE
1
Smør, sukker og vaniljestang kjøres sammen i kjøkkenmaskin, tilsett mel, hvetemel, bakepulver og sitron. La alt blandes sammen før du har i eggene, ett etter ett, mens maskinen kjører. Dette skal helst gå ganske fort, 5–6 minutter, så deigen ikke blir for varm. Bland tilslutt inn nøtter og tørket frukt. Er deigen veldig bløt nå̊, må̊ den kjøles ned i kjøleskap til den setter seg.
2
Ha deigen ut på̊ en melet kjøkkenbenk og del i 6 like store deler, som så rulles ut i pølser. Pensle pølsene med eggehvite og stek i ovn 170 grader til de er gylne, ca. 25–35 minutter. Mens brødene er varme, skjæres de i skiver på̊ skrå som så settes i ovnen for ettertørking ved 150 grader i 5–15 minutter. Det er viktig at de blir helt tørre! Ta ut av ovnen, kjøl helt ned og oppbevar i lukket boks