Rabarbra- og jordbærsuppe
Jordbær og rabarbra smaker aldeles nydelig sammen og har heldigvis sammenfallende vekstsesong, så de er lett å kombinere på vår og forsommeren. Har du høstet og frosset inn, er det ikke noe problem å lage denne suppen basert på frossen vare.
INGREDIENSER
250 g jordbær - renset og delt i kvarte
250 g rabarbra – vasket, renset og kuttet i biter a ca 1 cm
½ l vann
150 gr sukker
1 vaniljestang
1 Kanelstang
250 g jordbær og mynte til servering
FREMGANGSMÅTE
1
Kok opp vann med frøene fra en vaniljestang, kanelstangen og sukker. Når det koker har du i bær og rabarbra og la trekke uten å koke ½ time.
2
Hell over i en bolle og sett kjølig 3-4 timer, gjerne natten over. Smak gjerne til suppen, så den får rett sødme - syrebalanse, da syrligheten og sødmen kan variere noe i frukten. Siles gjennom klede, eller kjøres samen til en purésuppe. Skal serveres iskald.
Serveringstips
Serveres i skåler med ekstra jordbær og hakket mynte.
Variasjon
Varier gjerne med litt ristede nøtter, stekt hvit sjokolade og/eller med sprø kjeks på siden.