Rabarbra- og jordbærsuppe

Jordbær og rabarbra smaker aldeles nydelig sammen og har heldigvis sammenfallende vekstsesong, så de er lett å kombinere på vår og forsommeren. Har du høstet og frosset inn, er det ikke noe problem å lage denne suppen basert på frossen vare.

INGREDIENSER

250 g jordbær - renset og delt i kvarte

250 g rabarbra – vasket, renset og kuttet i biter a ca 1 cm

½ l vann

150 gr sukker

1 vaniljestang

1 Kanelstang

250 g jordbær og mynte til servering 


FREMGANGSMÅTE

1

Kok opp vann med frøene fra en vaniljestang, kanelstangen og sukker. Når det koker har du i bær og rabarbra og la trekke uten å koke ½  time.

2

Hell over i en bolle og sett kjølig 3-4 timer, gjerne natten over. Smak gjerne til suppen, så den får rett sødme - syrebalanse, da syrligheten og sødmen kan variere noe i frukten. Siles gjennom klede, eller kjøres samen til en purésuppe. Skal serveres iskald.


Serveringstips

Serveres i skåler med ekstra jordbær og hakket mynte. 

Variasjon

Varier gjerne med litt ristede nøtter, stekt hvit sjokolade og/eller med sprø kjeks på siden.

Forrige
Forrige

Biscotti

Neste
Neste

T-bone steak