T-bone steak
Porterhouse, Bistecca eller T-Bone, kjært barn har mange navn. Uansett navn og opphav, er dette en trygg vei til et godt og saftig resultat. Husk at en T-Bone helst ikke skal være for tynn og puslete, rundt 5 cm er perfekt i min verden. Det betyr også at T-Bone skal spises av flere, alt mellom 2 og 4 personer, avhengig av meny, tilbehør og magemål.
INGREDIENSER
1 T-beinstek - ca. 5 cm tykk og omtrent 9-1000 g
litt olivenolje
salt og pepper
1 hvitløk, delt i to
1 sitron
et par kvaster rosmarin eller timian
FREMGANGSMÅTE
1
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Stek så på høy temperatur, gi kjøttet en skikkelig runde så det blir godt grillet/stekt på alle sider og får en mørk, gyllen stekeskorpe. Det vil ta deg ca. 10 minutter. Gni det inn med en halv hvitløk, rosmarinkvastene og litt sitron. La gjerne kjøttet dekkes av litt urter, sitron og hvitløk, som så steker med.
2
Settes i ovn på rist over en langpanne med litt vann i, stek i 20 minutter ved 200 grader – sånn cirka! Bruk gjerne termometer og pass på at kjernetemperaturen ender på ca. 55 grader for rosa stek. Griller du kjøttet, må du flytte det til en kjøligere sone (indirekte varme)med lokk på grillen, for videre steking.
3
Beregn omtrent samme tid og temperatur. Ta av varmen, gni inn kjøttet med mer salt, pepper, hvitløk, sitron og rosmarin igjen og la det hvile minimum 20 minutter på en lun plass. Hell eventuelt over litt kaldpresset olivenolje for mer smak.
4
Skjær opp kjøttet. Start med å skjære kjøttet av beinet og skjær skivene litt på skrå, ikke ulikt hvordan vil du ville skåret opp en biff på din egen tallerken.
Serveringstips
Server gjerne med bakte poteter eller kokte nypoteter, pommes frites eller bare en salat, sauterte grønne bønner, grillet asparges eller andre grillede grønnsaker.