Kålrotrösti
Rösti er en utrolig anvendelig potet som passer til det meste av kjøtt, men også fiskeretter. Med rett topping kan den også være stjerna i en rett for seg selv.
Med litt kålrot i röstien blir den spesielt god til retter med lam og svin.
INGREDIENSER
300 g skrelte poteter
100 g skrelt kålrot
salt og nykvernet sort pepper
4 ss klaret smør (eller vanlig smør)
2 ss finhakkede sjalottløk
FREMGANGSMÅTE
1
Potetene og kålrot rives fint på rivjern, klem ut væsken gjennom et klede. Potet og kålrot blandes i en bolle med løk, salt og pepper.
2
Varm opp en stekepanne og legg i blandingen og form det til en jevn, rund kake. Stek enten små porsjonsrösti eller én stor i det klarede smøret. Stekes gylne på hver side, sett så panna inn i ovnen og etterstek på 200 grader i 10–15 minutter til röstien er mør og crispy på utsiden.