Kålrotrösti

Rösti er en utrolig anvendelig potet som passer til det meste av kjøtt, men også fiskeretter. Med rett topping kan den også være stjerna i en rett for seg selv. 

Med litt kålrot i röstien blir den spesielt god til retter med lam og svin.

INGREDIENSER

300 g skrelte poteter 

100 g skrelt kålrot 

salt og nykvernet sort pepper

4 ss klaret smør (eller vanlig smør) 

2 ss finhakkede sjalottløk


FREMGANGSMÅTE

1

Potetene og kålrot rives fint på rivjern, klem ut væsken gjennom et klede. Potet og kålrot blandes i en bolle med løk, salt og pepper. 

2

Varm opp en stekepanne og legg i blandingen og form det til en jevn, rund kake. Stek enten små porsjonsrösti eller én stor i det klarede smøret. Stekes gylne på hver side, sett så panna inn i ovnen og etterstek på 200 grader i 10–15 minutter til röstien er mør og crispy på utsiden.


Forrige
Forrige

Smuldrepai

Neste
Neste

Biscotti