Veganerboller

Kjøttboller er alltid en hit til tapas- og delebordet. Men glem ikke at smakfulle, små munnfuller fint kan være kjøttfrie, uten at det går på bekostning av smak. På den måten er de også tilpasset alle gjestenes behov og preferanser. 

INGREDIENSER

1 løk - finhakket 

2 hvitløksfedd, finhakket

½ - 1 rød chili – finhakket 

1 ss olje

6 dl kokte linser – avrent og tørre

200 g valnøtter – ristet

1 ss malt/mortet spisskummen

2 ts paprikapulver

1 ts røkt paprikapulver (de la vera) 

en liten neve frisk koriander, finhakket

salt og nykvernet pepper

litt extra virgin olivenolje 

ca 4 ss kikertmel


FREMGANGSMÅTE

1

Løk, hvitløk og chili freses til løken er blank i litt olje. 

2

Ha blandingen i en foodprosessor sammen med linser og valnøtter, kjør kjapt sammen til en grov og litt ujevn masse. Tilsett krydder og koriander, kjør sammen. Kjør enten til en helt fin pasta, eller til mesteparten av linsene er knust og du har en grovere deig, fremdeles med noen hele linser og større biter valnøtt. I siste tilfelle, skal den nesten bare pulses sammen. Ha i litt olje, salt og pepper og juster konsistensen med kikertmel til en fast masse. 

3

La det hele hvile minimum 15 minutter i kjøleskap før du former boller. Kan brunes i stekepanne, men det er enklere om de rulles ut, dryppes med litt olje før de stekes i forvarmet ovn, 225 grader varmluft i 10-15 minutter til de er gylne! 

Variasjon; vend bollene i sesamfrø eller hakkede nøtter før de stekes, for en finere og mer crunchy overflate.

Forrige
Forrige

Bacalao

Neste
Neste

Fruktkompott