Fruktkompott

Skarpe oster trenger ofte litt sødme for å rundes av litt. Her får du mye naturlig sødme fra tørket frukt og en krydret tone bryter litt opp i alt det søte.

INGREDIENSER

150 g tørkede fiken

50 g store sultanrosiner

50 g aprikoser

1 kanelstang

½ vaniljestang 

5 grønne, knuste kardemommebelger

saften fra 1/2 appelsin og litt skall 

1 dl hvit portvin 

5 dl av bløtleggingsvannet

evt en liten neve ristede piemontesiske hasselnøtter.


FREMGANGSMÅTE

1

Del fiken, aprikos og sultanrosiner i grove biter og legg fikenene i en bolle og fyll opp med varmt vann til frukten så vidt dekkes. La stå og trekke 2 timer i romtemperatur.

2

Skjær fikenene i små terninger og ha dem i en kasserolle sammen med krydder, portvin, appelsinsaft og skall og topp opp med bløtleggingsvannet.

3

Kok opp og la trekke videre i ca 30-40 minutter.

4

Fjern hele krydder og kjøl ned. Serveres best ved romtemperatur. Vend eventuelt inn grovhakkede ristede hasselnøtter ved servering.

Neste
Neste

Guacamole