Fruktkompott
Skarpe oster trenger ofte litt sødme for å rundes av litt. Her får du mye naturlig sødme fra tørket frukt og en krydret tone bryter litt opp i alt det søte.
INGREDIENSER
150 g tørkede fiken
50 g store sultanrosiner
50 g aprikoser
1 kanelstang
½ vaniljestang
5 grønne, knuste kardemommebelger
saften fra 1/2 appelsin og litt skall
1 dl hvit portvin
5 dl av bløtleggingsvannet
evt en liten neve ristede piemontesiske hasselnøtter.
FREMGANGSMÅTE
1
Del fiken, aprikos og sultanrosiner i grove biter og legg fikenene i en bolle og fyll opp med varmt vann til frukten så vidt dekkes. La stå og trekke 2 timer i romtemperatur.
2
Skjær fikenene i små terninger og ha dem i en kasserolle sammen med krydder, portvin, appelsinsaft og skall og topp opp med bløtleggingsvannet.
3
Kok opp og la trekke videre i ca 30-40 minutter.
4
Fjern hele krydder og kjøl ned. Serveres best ved romtemperatur. Vend eventuelt inn grovhakkede ristede hasselnøtter ved servering.