Cheviche

Hurtigmarinert fisk som dette er er en genial måte å starte måltidet på. Det er elegant, lett og delikat, samtidig som det smaker intenst forfriskende. Enkelt å variere, lett å lage og servere. Et lite kinderegg der altså!

INGREDIENSER

400 gram laksefilet skåret i tynne skiver 

1 finkuttet rødløk

saften av 1 ½ lime 

salt 

1 finhakket vårløk 

1 grønn chili skåret i tynne skiver 

1 rød chili skåret i tynne skiver 

skall av ½ lime 

2 ss olivenolje 

kvernet sort pepper 

1 neve hakket koriander


FREMGANGSMÅTE

1

Legg fiskefiletene og rødløk i en bolle, hell over limesaft og smak til med salt.

2

Rens og kutt resten av grønnsakene og tilsett fisken, riv over limeskall. Tilsett så olivenolje.

3

Bland godt og smak til med kvernet svart pepper.

4

Blandingen bør stå i ti minutter før servering. Da har fisken fremdeles en rå kjerne med en lett kokt konsistens.

5

Drysses med koriander ved servering.

Server gjerne som en salat med moden mango og avocado. Noe sprøtt attåt hører med!

Forrige
Forrige

Spicy pepper crab

Neste
Neste

Friterte løkringer