Cheviche
Hurtigmarinert fisk som dette er er en genial måte å starte måltidet på. Det er elegant, lett og delikat, samtidig som det smaker intenst forfriskende. Enkelt å variere, lett å lage og servere. Et lite kinderegg der altså!
INGREDIENSER
400 gram laksefilet skåret i tynne skiver
1 finkuttet rødløk
saften av 1 ½ lime
salt
1 finhakket vårløk
1 grønn chili skåret i tynne skiver
1 rød chili skåret i tynne skiver
skall av ½ lime
2 ss olivenolje
kvernet sort pepper
1 neve hakket koriander
FREMGANGSMÅTE
1
Legg fiskefiletene og rødløk i en bolle, hell over limesaft og smak til med salt.
2
Rens og kutt resten av grønnsakene og tilsett fisken, riv over limeskall. Tilsett så olivenolje.
3
Bland godt og smak til med kvernet svart pepper.
4
Blandingen bør stå i ti minutter før servering. Da har fisken fremdeles en rå kjerne med en lett kokt konsistens.
5
Drysses med koriander ved servering.
Server gjerne som en salat med moden mango og avocado. Noe sprøtt attåt hører med!