Spicy pepper crab

De rike og kraftige smakene i en pepper crab er perfekt å kombinere med den intense og sødmefulle smaken fra vår kongekrabbe. Her er det også perfekt å bruke de kjøttfulle og saftige fotstøene.

INGREDIENSER

600 g kongekrabbe – men bare fotstøene  

1 dl solsikkeolje

2 ss fersk, grovmalt, ristet, sort pepper

2 ss smør

3 fedd hvitløk, finhakket

1/2 dl Fino eller Manzanilla sherry eller vinen du skal servere

1/2 ts sesamolje

1/2 ts sambal oelek (chilipasta)

1/2 ts sukker

2 ss puré av gjærede svarte bønner (black beans) (kan sløyfes)

3 ss black bean sauce (fås kjøpt i flere asiatiske butikker og mange supermarkeder)

1/2 rød chili, skåret i tynne skiver

1 bunt vårløk, skåret tynt

1 neve friske korianderblader

Fersk, god baguette eller ris til servering


FREMGANGSMÅTE

1

Del opp krabben i fine serveringsstykker, a ca 3 cm, så det er lett å plukke ut kjøttet og at kjøttet lett kommer i kontakt med den tynne sausen som du senere skal lage.

2

Friter krabbene i 1 dl olje til den får fin rød farge, og nesten er helt gjennomstekt. Gjør dette gjerne i flere omganger slik at du har nok varme i gryten. 

3

Hell halvparten av oljen over i en ny gryte og smelt smøret og sauter hvitløk, pepper, sambal oelek, chili, sukker og bønner.

4

Tilsett vinen, reduser og hold blandingen varm over rolig varme.

5

Skru opp og glaser krabbene i blandingen, tilsett vårløk, urter, sesamolje og server gjerne med godt brød.

Forrige
Forrige

Sjokoladefondant / Moelleux

Neste
Neste

Cheviche