Spicy pepper crab
De rike og kraftige smakene i en pepper crab er perfekt å kombinere med den intense og sødmefulle smaken fra vår kongekrabbe. Her er det også perfekt å bruke de kjøttfulle og saftige fotstøene.
INGREDIENSER
600 g kongekrabbe – men bare fotstøene
1 dl solsikkeolje
2 ss fersk, grovmalt, ristet, sort pepper
2 ss smør
3 fedd hvitløk, finhakket
1/2 dl Fino eller Manzanilla sherry eller vinen du skal servere
1/2 ts sesamolje
1/2 ts sambal oelek (chilipasta)
1/2 ts sukker
2 ss puré av gjærede svarte bønner (black beans) (kan sløyfes)
3 ss black bean sauce (fås kjøpt i flere asiatiske butikker og mange supermarkeder)
1/2 rød chili, skåret i tynne skiver
1 bunt vårløk, skåret tynt
1 neve friske korianderblader
Fersk, god baguette eller ris til servering
FREMGANGSMÅTE
1
Del opp krabben i fine serveringsstykker, a ca 3 cm, så det er lett å plukke ut kjøttet og at kjøttet lett kommer i kontakt med den tynne sausen som du senere skal lage.
2
Friter krabbene i 1 dl olje til den får fin rød farge, og nesten er helt gjennomstekt. Gjør dette gjerne i flere omganger slik at du har nok varme i gryten.
3
Hell halvparten av oljen over i en ny gryte og smelt smøret og sauter hvitløk, pepper, sambal oelek, chili, sukker og bønner.
4
Tilsett vinen, reduser og hold blandingen varm over rolig varme.
5
Skru opp og glaser krabbene i blandingen, tilsett vårløk, urter, sesamolje og server gjerne med godt brød.