Sjokoladefondant / Moelleux
Mange er bekymret for å ikke få til den flytende kjernen i en sjokoladefondant. Det er ikke vanskelig, men du bør ta deg tid til å lage noen prøvekaker før gjestene kommer. Eller lage den som dette; en deig som steker gjennom med en kjerne av sjokoladeganasj som aldri stivner.
INGREDIENSER
5 ss fløte
2 stjerneanis - knust
100 g mørk sjokolade (manjari 64 %)
skall av ½ appelsin
110 g mørk sjokolade (manjari 64%)
50 g smør
2 eggeplommer
2 eggehvitter
40 g rismel
40 g mandelmel
90 g sukker
FREMGANGSMÅTE
1
Kok opp fløte og stjerneanis, sil og hell over sjokoladen, la stå et par minutter og rør så med en slikkepott til kremet konsistens. Ha i revet appelsinskall og kjøl ned.
2
Skal senere rulles til 8 kuler av lik størrelse som holdes kjølig.
3
Smelt smør og la sjokoladen forsiktig smelte i denne. Rør inn eggeplommer og sikt inn rismel og bland inn mandelmel. Pisk eggehviter stive sammen med sukker til en stiv marengs, vendes inn i blandingen.
4
Smør og mel 8 aluminiumsformer eller lignende. Legg en god ss med røre i bunn, legg en sjokoladekule i midten av hver form og dekk så med resten av kakerøren. Settes så kaldt et par timer minimum og de kan fint stå flere dager, opp mot en uke, i kjøleskap før de stekes.
5
Stekes i forvarmet ovn 175 grader i ca 10 minutter. De bør stå og sette seg et par minutter før de hvelves og serveres med det tilbehøret du ønsker.