Sjokoladefondant / Moelleux

Mange er bekymret for å ikke få til den flytende kjernen i en sjokoladefondant. Det er ikke vanskelig, men du bør ta deg tid til å lage noen prøvekaker før gjestene kommer. Eller lage den som dette; en deig som steker gjennom med en kjerne av sjokoladeganasj som aldri stivner.

INGREDIENSER

5 ss fløte

2 stjerneanis - knust

100 g mørk sjokolade (manjari 64 %) 

skall av ½ appelsin 

110 g mørk sjokolade (manjari 64%) 

50 g smør

2 eggeplommer

2 eggehvitter

40 g rismel

40 g mandelmel 

90 g sukker


FREMGANGSMÅTE

1

Kok opp fløte og stjerneanis, sil og hell over sjokoladen, la stå et par minutter og rør så med en slikkepott til kremet konsistens. Ha i revet appelsinskall og kjøl ned. 

2

Skal senere rulles til 8 kuler av lik størrelse som holdes kjølig. 

3

Smelt smør og la sjokoladen forsiktig smelte i denne.  Rør inn eggeplommer og sikt inn rismel og bland inn mandelmel. Pisk eggehviter stive sammen med sukker til en stiv marengs, vendes inn i blandingen. 

4

Smør og mel 8 aluminiumsformer eller lignende. Legg en god ss med røre i bunn, legg en sjokoladekule i midten av hver form og dekk så med resten av kakerøren. Settes så kaldt et par timer minimum og de kan fint stå flere dager, opp mot en uke, i kjøleskap før de stekes. 

5

Stekes i forvarmet ovn 175 grader i ca 10 minutter. De bør stå og sette seg et par minutter før de hvelves og serveres med det tilbehøret du ønsker.

Forrige
Forrige

Annapotet

Neste
Neste

Spicy pepper crab