Annapotet

Kanskje verdens beste potet! Fungerer til det meste, men jeg liker den best til and og lam.

INGREDIENSER

600 g poteter 

200 g smør 

salt og pepper

aluminiumsformer 

salvieblader/rosmarin/ eller ferske laurbærblader


FREMGANGSMÅTE

1

Klar smøret: Smelt smør i vannbad og hell av fettet uten å få med de faste delene som samler seg i bunnen. 

2

Skjær potetene i tre mm tykke skiver på en mandolin eller rivjern eller med ostehøvel.

3

Smør suffléformer, aluminiumsformer eller en ildfast form med klaret smør.

4

Bland potetene med resten av smøret, salt og pepper, og legg dem lagvis i formene. Stek på̊ nederste rille i ovn ved 200-220 grader i ca. 20 minutter.

5

La hvile 10 minutter. Snu formen, la alt overflødig fett renne av og anrett dem.

Forrige
Forrige

Bringebærvinaigrette

Neste
Neste

Sjokoladefondant / Moelleux