Biffsauté Stroganoff

Gryteretter skal ikke nødvendigvis alltid koke lenge, bruker du møre kjøttstykker får du den trygge, gode følelsen på null tid - det møre kjøttet sørger også for en følelse av fest og luksus.

INGREDIENSER

600 g indrefilet eller annet fint storfekjøtt

salt og pepper

3 ss olje til steking

3 ss smør

1 liten løk, finhakket 

2 ss paprikapulver 

1 ss tomatpuré

1 ss hvetemel

1 laurbærblad

2 dl innkokt kalvekraft – demi-glace

3 dl crème fraîche

1 ss dijonsennep

2 ss finhakket estragon

1⁄2 ts muskatnøtt


FREMGANGSMÅTE

1

Kjøttet skjæres i strimler, 5 cm lange, 1 cm tykke. Varm opp oljen i en stekepanne og brun kjøttet i små porsjoner på høy varme. Alt kjøttet legges i en form og saltes og pepres. 

2

I samme panne som kjøttet ble stekt i, har du nå smøret, fres løken på̊ middels varme til den er gyllen. Tilsett paprikapulver, laurbær og tomatpuré og la frese et minutts tid. Dryss over melet og rør det inn, hell over kraften mens du rører inn melet. Kok opp og la trekke i 10 minutter. 

3

Har du brukt buljong, kan det være at du må jevne litt ekstra for å få riktig tykkelse på sausen. Det kan du justere med maisenna etter at du har i crème fraîche, sennep og muskat. 

4

Rør godt inn og kok opp. Reduser til ønsket tykkelse. Smak til med salt, pepper og estragon. 

5

Ha kjøttet tilbake i sausen, kok forsiktig opp. Juster smakene og server fra kjelen eller fra en fin gryte eller bolle. Topp med finhakkede sylteagurker og finhakket tomat og gjerne et persilledryss.


Forrige
Forrige

Smørsaus med kaviar

Neste
Neste

Helstekt ytrefilet