Smørsaus med kaviar

Smørsauser er enkle og raske å tilberede, de kan også varieres nærmest i det uendelige. Med kaviar har du en snarvei til luksusfølelsen. 

INGREDIENSER

1 sjalottløk,  finhakket 

2 dl hvitvin

1 dl hvitvinseddik

litt hel sort pepper

200 g kaldt usaltet smør i biter 

salt, 

litt sitronsaft hvis det trengs

30 g avruga kaviar (sildekaviar) 

30 g ørret- eller lakserogn

2 ss hakket gressløk 


FREMGANGSMÅTE

1

Fres løken blank i en kjele med en teskje av smøret. Hell over eddik, vin og noen pepperkorn. Kok opp og reduser til noen spiseskjeer væske.

2

Pisk deretter inn små terninger av usaltet smør, litt av gangen, slik at alt smøret er pisket inn før du tilsetter nytt. Det skal ikke koke, men temperaturen skal ligge rundt 90 grader – rett under kokepunktet. Når alt smøret er pisket inn, varm opp sausen mot kokepunktet – uten å koke. Ha i kaviar og urter, Smak til og server.

3

Server til stekt, dampet og bakt fisk - men er også helt fantastisk til kokte asparges.


Forrige
Forrige

Ouzito Mojito

Neste
Neste

Biffsauté Stroganoff