Smørsaus med kaviar
Smørsauser er enkle og raske å tilberede, de kan også varieres nærmest i det uendelige. Med kaviar har du en snarvei til luksusfølelsen.
INGREDIENSER
1 sjalottløk, finhakket
2 dl hvitvin
1 dl hvitvinseddik
litt hel sort pepper
200 g kaldt usaltet smør i biter
salt,
litt sitronsaft hvis det trengs
30 g avruga kaviar (sildekaviar)
30 g ørret- eller lakserogn
2 ss hakket gressløk
FREMGANGSMÅTE
1
Fres løken blank i en kjele med en teskje av smøret. Hell over eddik, vin og noen pepperkorn. Kok opp og reduser til noen spiseskjeer væske.
2
Pisk deretter inn små terninger av usaltet smør, litt av gangen, slik at alt smøret er pisket inn før du tilsetter nytt. Det skal ikke koke, men temperaturen skal ligge rundt 90 grader – rett under kokepunktet. Når alt smøret er pisket inn, varm opp sausen mot kokepunktet – uten å koke. Ha i kaviar og urter, Smak til og server.
3
Server til stekt, dampet og bakt fisk - men er også helt fantastisk til kokte asparges.