Viltkraft

Det er helt vilt enkelt å koke kraft. Det tar litt tid, men den klarer seg helt fint på egenhånd mesteparten av tiden.

INGREDIENSER

1 kg viltbein og avskjær i små biter

1 løk

1 gulrot – skrelt 

1 liten purre 

¼ sellerirot – skrelt 

100 gram steinsopp – evt 20 g tørket 

1 laurbærblad

Friske urter (persille, timian) 

Et par hele pepperkorn

Evt et par einebær 

Vann så det dekker


FREMGANGSMÅTE

1

Beina brunes godt i ovn eller i panne til de er mørk gylne – mer farge betyr mer smak.

2

Ha beina over i en kjele, hell over kaldt vann så det dekker beina. Kok opp, pass på å skumme av urenheter som stiger til overflaten. Det er viktig for at kraften skal bli klar.

3

Grønnsakene tilsettes samme langpannen som beina og brunes så i ovnen til de er gylne.

4

Når beina har kokt opp, må det skummes mye. Ha så i grønnsakene, laurbær og urter. La kraften småputre/trekke i opptil 4 timer. Viktig at den ikke koker for livlig, da blir den også lett grå.

5

Sil og avkjøl. Reduser eventuelt inn til ønsket smak/konsentrasjon.

Neste
Neste

Sennep