Sennep
Når du først har laget sennep selv, er det overraskende at en ikke gjør det oftere.
INGREDIENSER
1/2 dl brune sennepsfrø
1/2 dl gule sennepsfrø
3 dl frisk og god eplejuice
6 ss eplesidereddik eller hvitvinseddik
2 dl honning eller finkornet sukker, gjerne halvparten hvitt og halvparten brunt, eller en kombo
1 dl nøytral olje, solsikke-, druekjerne- eller rapsolje
2 ss finrevet frisk ingefær
2 ss finrevet pepperrot
1/2 ts malt allehånde eller nellik
ca. 2 ts salt
FREMGANGSMÅTE
1
Kok opp sennepsfrø, eplejuice og ingefær. La det småkoke et par minutter. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser og kjør sennepsfrøene til en jevn masse.
2
Ha det over i en bolle og visp inn eddik, sukker, salt, pepperrot og allehånde. Smak eventuelt til med mer salt og eddik.
3
Sennepen kan smakes til med tørket, malt ingefær. Eplejuicen kan erstattes med tørr hvitvin.
4
Visp til slutt inn oljen, litt etter litt. Sukkeret kan byttes ut med honning. Prøv deg fram og sett din personlige smak på sennepen.
Oppbevares kjølig.