Sennep

Når du først har laget sennep selv, er det overraskende at en ikke gjør det oftere.

INGREDIENSER

1/2 dl brune sennepsfrø

1/2 dl gule sennepsfrø

3 dl frisk og god eplejuice

6 ss eplesidereddik eller hvitvinseddik

2 dl honning eller finkornet sukker, gjerne halvparten hvitt og halvparten brunt, eller en kombo

1 dl nøytral olje, solsikke-, druekjerne- eller rapsolje

2 ss finrevet frisk ingefær

2 ss finrevet pepperrot 

1/2 ts malt allehånde eller nellik

ca. 2 ts salt


FREMGANGSMÅTE

1

Kok opp sennepsfrø, eplejuice og ingefær. La det småkoke et par minutter. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser og kjør sennepsfrøene til en jevn masse.

2

Ha det over i en bolle og visp inn eddik, sukker, salt, pepperrot og allehånde. Smak eventuelt til med mer salt og eddik.

3

Sennepen kan smakes til med tørket, malt ingefær. Eplejuicen kan erstattes med tørr hvitvin.

4

Visp til slutt inn oljen, litt etter litt. Sukkeret kan byttes ut med honning. Prøv deg fram og sett din personlige smak på sennepen.

Oppbevares kjølig.

Forrige
Forrige

Viltkraft

Neste
Neste

Chevrekrem