Syltede jalapeños

For mange essensiell til taco’n, men kan trekkes frem de fleste ganger du ønsker å gi maten et kick. Veldig lett å kjøpe ferdig i butikk, nesten like enkelt å lage selv.

INGREDIENSER

1 dl vann

1 dl 7 % eddik hvit 

3 ss sukker

1 ss salt

2 fedd hvitløk, knust

10 jalapeño chili 


FREMGANGSMÅTE

1

Kok opp vann til sterilisering av sylteglass og lokk. De skal ligge i kokende vann i noen minutter før de, mens de er varme, fylles og lukkes. 

2

Varm opp alle ingrediensene bortsett fra jalapeño mot kokepunktet. I mellomtiden vasker og kutter du jalapeno i ringer. Tilsett jalapeños skiver til laken og gi et kjapt oppkok. 

3

Ha jalapeñoringene med den varme laken på varme, destillerte glass – og sett lokket på. Bør marineres i to – tre uker før de spises, men kan angripes allerede dagen etter hvis du må. 

Oppbevares mørk og kjølig og kan stå minst et år uåpnet. Åpnet glass holder i alle fall 4 uker om du er nøye med hygienen. 


Kokketips

Når lokket er skrudd til er det lurt å sette glasset opp ned frem til det er nedkjølt. Da oppnår du et kraftigere vakuum, som betyr bedre holdbarhet. 

Variasjon

Smaksett gjerne laken med tørkede korianderfrø, spisskummen eller ferske korianderstilker/frø eller røtter. 


Forrige
Forrige

Filetere kveite

Neste
Neste

Marinere Lammekoteletter