Syltede jalapeños
For mange essensiell til taco’n, men kan trekkes frem de fleste ganger du ønsker å gi maten et kick. Veldig lett å kjøpe ferdig i butikk, nesten like enkelt å lage selv.
INGREDIENSER
1 dl vann
1 dl 7 % eddik hvit
3 ss sukker
1 ss salt
2 fedd hvitløk, knust
10 jalapeño chili
FREMGANGSMÅTE
1
Kok opp vann til sterilisering av sylteglass og lokk. De skal ligge i kokende vann i noen minutter før de, mens de er varme, fylles og lukkes.
2
Varm opp alle ingrediensene bortsett fra jalapeño mot kokepunktet. I mellomtiden vasker og kutter du jalapeno i ringer. Tilsett jalapeños skiver til laken og gi et kjapt oppkok.
3
Ha jalapeñoringene med den varme laken på varme, destillerte glass – og sett lokket på. Bør marineres i to – tre uker før de spises, men kan angripes allerede dagen etter hvis du må.
Oppbevares mørk og kjølig og kan stå minst et år uåpnet. Åpnet glass holder i alle fall 4 uker om du er nøye med hygienen.
Kokketips
Når lokket er skrudd til er det lurt å sette glasset opp ned frem til det er nedkjølt. Da oppnår du et kraftigere vakuum, som betyr bedre holdbarhet.
Variasjon
Smaksett gjerne laken med tørkede korianderfrø, spisskummen eller ferske korianderstilker/frø eller røtter.