Filetere kveite

Flatfisk har i prinsippet samme teknikk på utbeining, selv om det er noen forskjeller på anatomi og form. Her er en innføring som viser prinsippet uansett flatfisk. 

FREMGANGSMÅTE

Tips før du begynner er å ha en god arbeidsstasjon. 

1

Bruk en skarp, fleksibel kniv, det gjør jobben lettere. 

2

Vask fisken først så du får fjernet mesteparten av fiskesloen; gni den gjerne inn med fint salt og skyll i kaldt vann mens du gnir saltet inn. Da løsner sloet lettere. Tørk godt og sørg for at fisken er så tørr som mulig, da ligger den stødigere på fjøla. Legg gjerne fisken på et stykke kjøkkenpapir, eller rent kjøkkenhåndkle/klut, da ligger den mer i ro underveis. 

3

Bruk en fjøl som er minst like stor som fisken, eller gjør det rett på benken. Gjerne ved siden av vasken, så du har tilgang på vann.


Forrige
Forrige

Sukkerbrød

Neste
Neste

Syltede jalapeños