Syd-fransk Lammegryte

Lam, rødvin, timian, tomat og oliven; kjente smaker som gjerne kan varieres, for eksempel med appelsin… 

INGREDIENSER

1,2 kg benfri lammelår i store biter (3x3 cm ca)

salt og nykvernet sort pepper

50 g hvete- eller speltmel 

4 ss rapsolje

2-3 dl vann

4 sjalottløk, delt i to

4 fedd hvitløk, delt i to

2 ss tomatpuré 

2 ss balsamico- eller rødvinseddik 

2 dl rødvin

4 gulrøtter, i tykke skiver

3 små fennikel, delt i 4 kvarte 

1 boks hermetiske tomater (400 ml)

15 g finhakket frisk timian

1 laurbærblad

1 boks hvite bønner 

1 lite glass sorte oliven 

1 appelsin 


FREMGANGSMÅTE

1

Sett ovnen på 170 grader. 

2

Rens og kutt alle grønnsakene. Tørk og krydre kjøttet med salt og pepper, vendes så med melet. 

3

Brun av kjøttet i to omganger i stekepannen eller en jerngryte. Kok ut pannen med noe av vannet etter hver omgang og ta vare på sjyen.

4

Fres sjalottløk og hvitløk i gryta, ha i tomatpuré og bland godt. Legg kjøttet tilbake, hell over eddik og rødvin og la det koke inn til et par spiseskjeer væske. Legg i gulrøtter, fennikel, bønner, oliven, hermetiske tomater og urter. Klem over saften fra appelsinen og hell over stekesjyen fra kjøttet. Bland alt godt, kok opp før du legger lokk på gryta og setter den i ovn.

5

La gryta bake i ovn i ca 1,5- 2 time, uten at du rører, til kjøttet er mørt.

6

Server med ris, råstekte poteter eller godt brød og en salat.

Forrige
Forrige

Marengs

Neste
Neste

Bacalao