Marengs

Sitter du igjen med rester av eggehviter? De kan man alltids benytte, for eksempel til en nøttebunn - som kan stekes i stor form, eller sprøytes ut til en enkel variant av makroner. 

INGREDIENSER

160 g romtempererte eggehviter (deles i 2 boller a 80 g)

200 g sukker

80 ml vann

225 g malte mandler (malt i mandelmølle eller lignende)

225 gram melis

frøene fra 1 vaniljestang


FREMGANGSMÅTE

1

Forvarm ovnen til 135 grader, på over- og undervarme.

2

Vann og sukker haes i en kjele og settes på en plate på middels temperatur. La sukkeret løse seg opp mens du rører av og til.

3

Ha ene halvdelen av eggehvitene i en mikser, kok opp sukkervannet og kok til temperaturen når 113 grader, da starter du å piske eggehvitene på høy hastighet. Når sukkervannet når 115 grader, heller du denne i en tynn stråle over eggehvitene som pisker. Piskes på full tempo i 7-8 minutter, til bollen har kjølt seg ned.

4

Mens det pisker blander du mandler, melis og andre halvdel av eggehvitter. Bland godt sammen med en slikkepott.

5

Når marengsen er ferdig pisket, tar du av en skje som du vender inn i mandelmassen, så den får en lettere og løsere konsistens.

6

Løft så forsiktig inn resten av marengsen med en slikkepott.

7

Ha blandingen i en sprøytepose med en stor, rund tyll. Sprøyt ut på bakepapir eller en silikonmatte, bakes i ovn ca 15 minutter.

Forrige
Forrige

Smuldrepaideig

Neste
Neste

Syd-fransk Lammegryte