Smuldrepaideig

Smuldrepai må være en av de enkleste og samtidig beste måtene å foredle norske frukt og bær på. Det kan gjøres superenkelt med mel, sukker og smør - eller legg på noen ingredienser og skap magi!

INGREDIENSER

100 g hvetemel 

90 g brunt sukker 

1 ts salt

6 g bakepulver

frøene fra ½ vaniljestang 

100 g romtemperert smør

80 g store, tørkede kokosflak eller kokosmasse

epler/plommer eller bær til baking....


FREMGANGSMÅTE

1

Forvarm ovn til 190 grader. 

2

Bland sammen alt det tørre, unntatt havregryn, til toppingen i en bolle, ha i smøret og elt det inn i det tørre med hendene til det så vidt samler seg og er ganske klumpete. Bland så inn havregryn. 

3

Toppingen smuldres over frukten/bærene du vil bruke. Sett formen i ovnen og bak til det bobler karamell opp langs kantene, og at toppingen er gyllen og sprø, det tar omtrent 25-30 minutter.

Forrige
Forrige

Hvordan lage pølser

Neste
Neste

Marengs