Smuldrepaideig
Smuldrepai må være en av de enkleste og samtidig beste måtene å foredle norske frukt og bær på. Det kan gjøres superenkelt med mel, sukker og smør - eller legg på noen ingredienser og skap magi!
INGREDIENSER
100 g hvetemel
90 g brunt sukker
1 ts salt
6 g bakepulver
frøene fra ½ vaniljestang
100 g romtemperert smør
80 g store, tørkede kokosflak eller kokosmasse
epler/plommer eller bær til baking....
FREMGANGSMÅTE
1
Forvarm ovn til 190 grader.
2
Bland sammen alt det tørre, unntatt havregryn, til toppingen i en bolle, ha i smøret og elt det inn i det tørre med hendene til det så vidt samler seg og er ganske klumpete. Bland så inn havregryn.
3
Toppingen smuldres over frukten/bærene du vil bruke. Sett formen i ovnen og bak til det bobler karamell opp langs kantene, og at toppingen er gyllen og sprø, det tar omtrent 25-30 minutter.