Hvordan lage pølser

Skal du lage pølser hjemme, bør du ha en pølsestopper - men med mindre porsjoner kommer du langt med en sprøytepose og litt muskelkraft. 

INGREDIENSER

1,5 kg svinekjøtt og spekk (20–30% fett), kvernet 5 mm 

1-2 ss salt, eller etter smak

1 fedd hvitløk – malt/knust

1-2 ts malt muskatnøtt

1-2 ss fennikelfrø

2 ss salvie, finhakket 

litt chiliflakes/cayennepepper eller chilipepper 

1-2 ss grovknust sort pepper

1-2 dl kald svinekraft (kokt på svineknoke og redusert inn)

2-3 m svinetarmer


FREMGANGSMÅTE

1

Bland sammen salt og kjøtt for hånd eller i maskin med eltekrok, på lav hastighet. Når saltet er godt blandet og deigen virker seig, tilsett krydderne før du sper med kraften mens du rører.

2

Presses i tarm og henges ideelt sett opp til tørking i kjøleskapet eller under lignende forhold i 1–2 døgn, da setter pølsen seg bedre og saltet mørner kjøttet. Eventelt kan de stekes umiddelbart. Pølsene kan fryses rå eller trekkes før frysing.

Forrige
Forrige

Chevrekrem

Neste
Neste

Smuldrepaideig