Hvordan lage pølser
Skal du lage pølser hjemme, bør du ha en pølsestopper - men med mindre porsjoner kommer du langt med en sprøytepose og litt muskelkraft.
INGREDIENSER
1,5 kg svinekjøtt og spekk (20–30% fett), kvernet 5 mm
1-2 ss salt, eller etter smak
1 fedd hvitløk – malt/knust
1-2 ts malt muskatnøtt
1-2 ss fennikelfrø
2 ss salvie, finhakket
litt chiliflakes/cayennepepper eller chilipepper
1-2 ss grovknust sort pepper
1-2 dl kald svinekraft (kokt på svineknoke og redusert inn)
2-3 m svinetarmer
FREMGANGSMÅTE
1
Bland sammen salt og kjøtt for hånd eller i maskin med eltekrok, på lav hastighet. Når saltet er godt blandet og deigen virker seig, tilsett krydderne før du sper med kraften mens du rører.
2
Presses i tarm og henges ideelt sett opp til tørking i kjøleskapet eller under lignende forhold i 1–2 døgn, da setter pølsen seg bedre og saltet mørner kjøttet. Eventelt kan de stekes umiddelbart. Pølsene kan fryses rå eller trekkes før frysing.