Saltimbocca med basilikum og parmesan
En klassisk saltimbocca lages med salvie, men det er lov å leke seg med smakene - for eksempel med basilikum og parmesan.
INGREDIENSER
500 g kalveplomme i ”schnitzel” skiver, lett banket
8 skiver god spekeskinke, store skiver, gjerne parma
16 blader basilikum
16 skiver parmesan, skåret m ostehøvel
4 ss mykt smør
Salt og pepper
Litt olje til steking
Sjy
1 sjalottløk – finhakket
1 fedd hvitløk – knust
2 ss rødvin- eller sherryeddik
½ dl Tørr Marsala eller hvitvin
2 dl kyllingkraft
1 ss smør eller etpar ss extra vergine olivenolje
2 ss kapers
sitronsaft
FREMGANGSMÅTE
1
Kjøttet krydres med salt og pepper, stryk på litt smør og legg på et par basilikumblader og parmesan. Brett sammen og spekeskinken rulles så rundt hver sin snitsel som et bånd eller belte.
2
Stekes i olje på middels til høy temperatur på alle sider til den er gyllen. Legg de over på et stekebrett etterhvert som de er brunet av. Lunes i ovnen rett før servering.
3
Fres løken i fettet fra saltimbocca´en til den er myk og blank, tilsett hvitløksfedd og la frese med i 30 sekunder. Hell over eddik og vin, kok opp og la koke inn til et par spiseskjeer veske.
4
Tilsett kraft og reduser inn til ca halvparten. Kan gjerne siles om du ønsker, før den smakes til med salt, pepper og litt sitron. Pisk inn smør eller olje, ha i kapers og hell over saltimbocca´en ved servering.