Pasjonsfruktkrem

En luftig, frisk og smaksrik krem som passer like godt som tilbehør til frisk frukt og bær, eller som topping til pavlova.

INGREDIENSER

1 dl​ pasjonsfruktsaft (må kokes på pasjon eller god frossen) 

½ dl limesaft

litt fint revet skall av 1 lime 

130​ g​ sukker

6 eggeplommer 

125 ​g smør

3​ ​gelatinplater


FREMGANGSMÅTE

1

Pisk sammen limejuice, pasjonsfruktjuice, sukker og eggeplommer i en bolle, over et vannbad til røren begynner og tykne. Pisk inn smør i terninger og ta så kremen av varmen og sett på kjøkkenbenken.

2

Klem vannet ut av gelatinen, ha gelatinen i en liten og tynn bolle og smelt den i vannbadet. Bland inn deler av kremen inn i gelatinen. Her må du være rask og nøye.

3

Når gelatinen er utblandet, blander du denne kremen inn med den første kremen. Bland godt, legg plastfolie så den dekker kremen og avkjøles først ned til romtemperatur og settes så kjølig. Gjerne natten over.


Forrige
Forrige

Saltimbocca med basilikum og parmesan

Neste
Neste

Vermutsaus