Ratatouille
Ratatouille - nesten som i filmen!
INGREDIENSER
Saus:
1 ss rapsolje
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 boks hele tomat (400 ml)
½ teskje hakket oregano
¼ teskje chili flak
havsalt og nykvernet sort pepper
2 ss extra virgin olivenolje
Grønnsaker:
1 liten aubergine
1 liten grønn squash
1 liten gul squash
1 lang snack paprika
litt hakket frisk timian
havsalt og nykvernet sort pepper
2 ss extra virgin olivenolje
FREMGANGSMÅTE
1
Varm opp en kjele, skrell og finhakk løk og hvitløk. Ha i olje og fres løk og hvitløk til løken er blank, ha i tomatene i kjelen og knus de grovt. Kok opp og la trekke 10 minutter.
2
I mellomtiden kutter du av endene på squash og aubergine, fjern stilk og rens innsiden av paprikaen. Skjær i tynne skiver, a 2 millimeter, med en kniv eller mandolin om du har.
3
Ha oregano, chili, olivenolje i sausen og smak til med salt og pepper.
4
Ha deler av sausen i en ildfast form, legg så grønnsakene som takstein, med en liten overlapp, tett i tett, fra ytterkantene og inn mot midten. Legg de også i samme rekkefølge hele veien rundt, eks; aubergine, grønn squash, gul squash, paprika, aubergine, grønn squash osv.
5
Hell over resten av tomatsausen, dryss over litt hakket timian, olivenolje, salt og pepper og sett i forvarmet ovn 190 grader i 45-55 minutter. Du skal kunne se at grønnsakene har blitt bakt og falt litt sammen og at tomatsausen har kokt seg inn på grønnsakene, men det skal være lite brune områder, når det er klart.