Glace til Entrecote

Ofte så er en god entrecote nok i seg selv, andre ganger - og kanskje spesielt når det grilles, er det gøy med litt mer smak rundt. Da er det deilig å pensle med en smaksrik glace.

INGREDIENSER

1 stk Entrecote – 800 g 

2 ss finhakket hvitløk

1 rød chili, finhakket

4 ss revet ingefær 

2 dl sweet chili sauce

1 dl Black Bean sauce /hoi sin sauce

saften av 2 lime

1 ss sesamolje

4–6 ss ketjap manis

4 ss finhakket koriander 

grovkvernet sort pepper


FREMGANGSMÅTE

1

Ha det faste i en bolle, hell over og rør inn chilisaus, black bean/hoi sin, limesaft, sesamolje, koriander og sort pepper.

2

Kjøttet brunes godt på alle sider, krydres med salt og pepper. Legges på rist, over en ildfast form. Pensles med glacen og settes i forvarmet ovn, 175 grader og bakes til kjernetemperatur på 53-55 grader.

3

Skal pensles gjentatte ganger underveis.

4

Ta ut kjøttet og la det hvile 20-30 minutter, da vil den hvile til ca 56-58 grader. Server gjerne resten av glacen som saus til måltidet. 

Hvis du griller; pass på å grille på indirekte varme etter at glacen er på.

Forrige
Forrige

Banan-, kokos- og limesorbet

Neste
Neste

Bringebærvinaigrette