Glace til Entrecote
Ofte så er en god entrecote nok i seg selv, andre ganger - og kanskje spesielt når det grilles, er det gøy med litt mer smak rundt. Da er det deilig å pensle med en smaksrik glace.
INGREDIENSER
1 stk Entrecote – 800 g
2 ss finhakket hvitløk
1 rød chili, finhakket
4 ss revet ingefær
2 dl sweet chili sauce
1 dl Black Bean sauce /hoi sin sauce
saften av 2 lime
1 ss sesamolje
4–6 ss ketjap manis
4 ss finhakket koriander
grovkvernet sort pepper
FREMGANGSMÅTE
1
Ha det faste i en bolle, hell over og rør inn chilisaus, black bean/hoi sin, limesaft, sesamolje, koriander og sort pepper.
2
Kjøttet brunes godt på alle sider, krydres med salt og pepper. Legges på rist, over en ildfast form. Pensles med glacen og settes i forvarmet ovn, 175 grader og bakes til kjernetemperatur på 53-55 grader.
3
Skal pensles gjentatte ganger underveis.
4
Ta ut kjøttet og la det hvile 20-30 minutter, da vil den hvile til ca 56-58 grader. Server gjerne resten av glacen som saus til måltidet.
Hvis du griller; pass på å grille på indirekte varme etter at glacen er på.