Enkel nøttebunn med sjokolade

En superenkel sprø og seig nøttebunn som toppes med et tynt lag sjokolade. Perfekt crunch til det meste av desserter og rett og slett genial når du har eggehviter til overs.

INGREDIENSER

400 g mandler

400 g sukker

4 ts bakepulver

6 eggehviter

90 g mørk sjokolade (valrhona 64% Manjari)

3 dl kremfløte 


FREMGANGSMÅTE

1

Mal mandlene og bland med bakepulver. Pisk eggehvitene stive, mens du tilsetter sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i mandlene. Fordel deigen i en bakepapirkledd langpanne. Stek  midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken på rist.

2

Finhakk sjokoladen. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør til all sjokoladen er løst opp og sett kremen til avkjøling i kjøleskapet til den blir helt kald. Pisk den kalde sjokoladekremen stiv. 

3

Fordel kremen over nøttebunnen, skjær i biter og pynt evt. mer ristede mandler og hakket sjokolade.


Forrige
Forrige

Laksetartar med asiatisk vri

Neste
Neste

Sheperd´s pie