Laksetartar med asiatisk vri
Den fete oppdrettslaksen passer smaksmessig godt inn med salte, friske og litt spicy smaker og er veldig lett å like. Sushi er et godt eksempel på det. Her er en smakfull og enkel variant som fungerer supert som små munnfuller, som aperitiff før maten.
INGREDIENSER
400 g laksefilet, ben- og skinnfri
1 ss gressløk – finhakket
1 ss revet ingefær
3 ss god extra vergine olivenolje
salt og pepper
5 ss soyasaus
5 ss saft av lime
10 g ingefær i skiver
1⁄2 ts chili, finhakket
noen knuste korianderstilker
vårløk, Finhakket rød chili, finhakket fersk koriander ristede sesamfrø til pynt
FREMGANGSMÅTE
1
Fisken kuttes i små terninger, ca. 2 x 2 mm. Bland laksen med gressløk, ingefær, olje, salt og pepper en time før servering, la stå i romtemperatur og godgjøre seg.
2
Dressing; Bland alle ingredienser i en liten bolle, trekk plast over og sett i kjøleskap. Sil sausen over i en liten fløtemugge eller lignende en time før servering, la stå i romtemperatur.
3
Fordel lakseblandingen på rekechips eller annet sprøtt rett før servering, som drysses lett med sesamfrø, chili, litt ferske korianderblader og skiver vårløk.
Server med dressingen ved siden av, som gjestene selv får helle over.
Serveringstips
Kan også anrettes i små boller og spises med skje eller gaffel, eller på tallerken som en liten forrett. Da kan det være godt med litt salat eller sylta grønnsaker ved siden av.