Urte- og parmesanlokk til fisk

En enkel og smakfull måte å variere fisk på er å lage et urtelokk. Denne varianten har rikelig med parmesan, som gjør den herlig hedonistisk og en fest i seg selv.

INGREDIENSER

600 g laksefilet 

40 gram hakket gressløk

10 g hakket estragon

100 gram revet parmesan

100 g panko eller tørr loff uten skorpe

ca ½ dl extra vergine olivenolje

salt og pepper etter smak

1 ss rapsolje


FREMGANGSMÅTE

1

Finhakk gressløken og estragon, riv parmesanen. Kjør urter og olje sammen i foodprosessor til den er knust og vesken er irrgrønn. Spe med revet parmesan og panko, litt etter litt til det blir en fast masse.

2

Krydre fisken med salt og pepper. Fordel massen på fiskestykkene, legg på oljet stekebrett. Skal senere bakes i ovn ved 200 grader på varmluft i ca 10-12 minutter avhengig av tykkelse på fiskestykkene. Fisken skal være ferdig når toppingen er svakt gyllen i kantene.


Forrige
Forrige

Dampe blåskjell

Neste
Neste

Carpaccio