Urte- og parmesanlokk til fisk
En enkel og smakfull måte å variere fisk på er å lage et urtelokk. Denne varianten har rikelig med parmesan, som gjør den herlig hedonistisk og en fest i seg selv.
INGREDIENSER
600 g laksefilet
40 gram hakket gressløk
10 g hakket estragon
100 gram revet parmesan
100 g panko eller tørr loff uten skorpe
ca ½ dl extra vergine olivenolje
salt og pepper etter smak
1 ss rapsolje
FREMGANGSMÅTE
1
Finhakk gressløken og estragon, riv parmesanen. Kjør urter og olje sammen i foodprosessor til den er knust og vesken er irrgrønn. Spe med revet parmesan og panko, litt etter litt til det blir en fast masse.
2
Krydre fisken med salt og pepper. Fordel massen på fiskestykkene, legg på oljet stekebrett. Skal senere bakes i ovn ved 200 grader på varmluft i ca 10-12 minutter avhengig av tykkelse på fiskestykkene. Fisken skal være ferdig når toppingen er svakt gyllen i kantene.