Carpaccio

En carpaccio skjæres normalt av rå, halvfrossen indrefilet på påleggsmaskin. Har du ikke det finnes det allikevel råd; brun av og stek kjøttet litt først, så klarer du å skjære tynne skiver for hånd - og får mer smak på kjøpet.

INGREDIENSER

300 g indrefilet – midtstykke

salt og pepper

2 ss rapsolje

3 knuste fedd hvitløk

sitron

timian

hyssing

extra vergine olivenolje 

Til servering

ruccola

parmesan 

pinjekjerner

kapers

extra vergine olivenolje 

sitron

salt og pepper


FREMGANGSMÅTE

1

Brunes i varm panne med olje så den er jevnt brun på alle sider, ta pannen av varmen tilsett hvitløk, hakket timian, sitronsaft og olivenolje. Bland godt, ha over på et brett (med alle urter og sjy etc) og la kjøle ned til romtemperatur før den settes i kjøleskap. 

2

Skjæres i skiver når den er kald. Legger på tallerken, krydres med salt og pepper, dryss over kapers, pinjekjerner, litt sitronsaft og olje. Dryss over parmesan og litt hakket ruccola til slutt.


Forrige
Forrige

Urte- og parmesanlokk til fisk

Neste
Neste

Dipp som er bedre enn holiday