Carpaccio
En carpaccio skjæres normalt av rå, halvfrossen indrefilet på påleggsmaskin. Har du ikke det finnes det allikevel råd; brun av og stek kjøttet litt først, så klarer du å skjære tynne skiver for hånd - og får mer smak på kjøpet.
INGREDIENSER
300 g indrefilet – midtstykke
salt og pepper
2 ss rapsolje
3 knuste fedd hvitløk
sitron
timian
hyssing
extra vergine olivenolje
Til servering
ruccola
parmesan
pinjekjerner
kapers
extra vergine olivenolje
sitron
salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
1
Brunes i varm panne med olje så den er jevnt brun på alle sider, ta pannen av varmen tilsett hvitløk, hakket timian, sitronsaft og olivenolje. Bland godt, ha over på et brett (med alle urter og sjy etc) og la kjøle ned til romtemperatur før den settes i kjøleskap.
2
Skjæres i skiver når den er kald. Legger på tallerken, krydres med salt og pepper, dryss over kapers, pinjekjerner, litt sitronsaft og olje. Dryss over parmesan og litt hakket ruccola til slutt.