Toast skagen
En god skagenrøre er noe jeg kunne spist hver dag, hele året. Den enkle kombinasjonen av majones, reker og dill er rett og slett uimotståelig.
INGREDIENSER
600 g håndpillede reker (eller i lake av topp kvalitet, godt avrent og tørket)
2 dl majones +/-
1 dl creme fraiche +/-
1-2 ss dijonsennep
Salt og pepper
50 g løyrom (eller annen rogn som f.eks. ørretrogn)
Masse dill, finhakket
Ferskpresset Sitronsaft
litt gressløk ved servering
noen grønne salatblader (lollo/crispi/hjertesalat el lign)
Ristet eller smørstekt landbrød/hvit surdeigsbrød
FREMGANGSMÅTE
1
Majonesen og creme fraichen blandes og smakes til med sennep, sitron, dill og salt, pepper. Hell over rekene og bland til ønsket blanding reker/dressing. Vend inn rognen rett før servering. Serveres på en skive smørstekt eller ristet brød og litt salat. Anrettes evt med frisk dill, etpar pillede reker og en liten skje løyrom på toppen.
2
En sitronbåt kan være fint å legge ved, så kan gjestene justere friskheten ved bordet
Kokketips
Noen liker å ha gressløk og rødløk i Skagen røren, det kan også være topp, men om den tilsettes mer enn 30 minutter før er den i mine øyne ødelagt av for dominerende løksmak – så igjen; i siste liten.