Eggelikør

Jeg er ikke glad i eggelikør man kjøper, men jeg elsker hjemmelaget vaniljesaus. Da er det jo greit å vite at en eggelikør rett og slett er en oppspritet vaniljesaus. Nydelig å nippe til, godt over is og kaker - og en perfekt, hjemmelaget julegave.

INGREDIENSER

1 liter kremfløte

500 g sukker

2 vaniljestenger (frøene)

10 eggeplommer

220 gr sukker

1,5 dl cognac

4 dl Sprit 40%


FREMGANGSMÅTE

1

Del opp vaniljestenger og skrap ut frøene. Kok opp fløte, sukker, vaniljestenger og frø. Ta av varmen og la trekke på ettervarme. 

2

Pisk eggeplommer, resten av sukkeret til en lett eggedosis. 

3

Varm opp fløten igjen og slå den over eggeplommene mens du pisker på full fart. Pisk blandingen kald, gjerne over isbad. 

4

Rør tilslutt inn cognac og smaksnøytralt brennevin. 


Kokketips

Likøren blir bedre om den lages en liten uke før den drikkes, holder seg i måneder i kjøleskap.


Forrige
Forrige

Toast skagen

Neste
Neste

Dampe blåskjell