Eggelikør
Jeg er ikke glad i eggelikør man kjøper, men jeg elsker hjemmelaget vaniljesaus. Da er det jo greit å vite at en eggelikør rett og slett er en oppspritet vaniljesaus. Nydelig å nippe til, godt over is og kaker - og en perfekt, hjemmelaget julegave.
INGREDIENSER
1 liter kremfløte
500 g sukker
2 vaniljestenger (frøene)
10 eggeplommer
220 gr sukker
1,5 dl cognac
4 dl Sprit 40%
FREMGANGSMÅTE
1
Del opp vaniljestenger og skrap ut frøene. Kok opp fløte, sukker, vaniljestenger og frø. Ta av varmen og la trekke på ettervarme.
2
Pisk eggeplommer, resten av sukkeret til en lett eggedosis.
3
Varm opp fløten igjen og slå den over eggeplommene mens du pisker på full fart. Pisk blandingen kald, gjerne over isbad.
4
Rør tilslutt inn cognac og smaksnøytralt brennevin.
Kokketips
Likøren blir bedre om den lages en liten uke før den drikkes, holder seg i måneder i kjøleskap.