Daddelchutney
En rik, sødmefull og samtidig frisk chutney med fint diskret krydderpreg. Perfekt til indiske gryter, naan og raita eller pakora, eller en krydret alternativ til rørte tyttebær til nordiske retter.
INGREDIENSER
125 ml tamarindpuré
125 ml dadler uten stein
125 ml palmesukker eller lyst, brunt sukker (mykt)
1 ss ristede spisskommenfrø
1 ss ristede koriander frø
2-3 ss revet fersk ingefær
½ ts chilipulver
salt
FREMGANGSMÅTE
1
Kok opp tamarind, dadler og vann og la småkoke i 10 minutter, til dadlene er myke. Tilsett revet eller knust palmesukker og la trekke videre til sukkeret er oppløst. Tilsett krydder og la småkoke et par minutter.
2
Ha blandingen over i en blender og kjør sammen til en jevn masse, smak til med salt.
Variasjon
Varier med; tilsett gjerne kanel, kardemomme og nellik for en dypere kryddertone.