Daddelchutney

En rik, sødmefull og samtidig frisk chutney med fint diskret krydderpreg. Perfekt til indiske gryter, naan og raita eller pakora, eller en krydret alternativ til rørte tyttebær til nordiske retter.

INGREDIENSER

125 ml tamarindpuré

125 ml dadler uten stein

125 ml palmesukker eller lyst, brunt sukker (mykt) 

1 ss ristede spisskommenfrø 

1 ss ristede koriander frø

2-3 ss revet fersk ingefær 

½ ts chilipulver 

salt


FREMGANGSMÅTE

1

Kok opp tamarind, dadler og vann og la småkoke i 10 minutter, til dadlene er myke. Tilsett revet eller knust palmesukker og la trekke videre til sukkeret er oppløst. Tilsett krydder og la småkoke et par minutter. 

2

Ha blandingen over i en blender og kjør sammen til en jevn masse, smak til med salt.


Variasjon

Varier med; tilsett gjerne kanel, kardemomme og nellik for en dypere kryddertone. 


Forrige
Forrige

Limefromasj

Neste
Neste

Toast skagen