Limefromasj

La oss ta en frisk spasertur ned til barndommens smaksrike og erkjenne at fromasj ALDRI gikk av moten. Luftig, frisk og samtidig, kremet er dette kanskje noe av det beste man kan avslutte måltidet med.

INGREDIENSER

6 egg

200 g sukker

8 plater gelatin

vaniljefrø fra en vaniljestang 

1 ½ dl limesaft

1 ss limeskall – fint revet

5 dl kremfløte - piskes til myk krem


FREMGANGSMÅTE

1

Bløtlegg gelatin i kaldt vann mens du pisker egg og sukker til eggedosis. 

2

Varm opp ½ dl av limesaften i en liten kasserolle sammen med vaniljefrøene. Klem vannet ut av de oppbløtte gelatinplatene, legg de i den varme limesaften og la de løse seg opp. Bland den varme gelatinblandingen med den kalde og limeskall. Rør limejuicen inn i eggedosisen og vend inn pisket krem. Fyll i ønsket form – stor eller mindre porsjonsformer. Settes kjølig for å stivne 2-6 timer avhengig av størrelsen på formen. 

3

Pyntes med jordbær med limesukker og noe sprøtt... 


Kokketips

Kan fint lages dagen i forveien, men dekk da til med clingfilm, så den ikke tar smak fra kjøleskapet.


Forrige
Forrige

Vermutsaus

Neste
Neste

Daddelchutney