Gløgg
I mørketiden skal en kose seg. Med denne kan du kose deg gløgg i hjel.
INGREDIENSER
1 appelsin
6 ss honning
1 stjerneanis
2 kanelstenger
4 nellikspiker
6-7 skiver fersk ingefær
4-5 ss tørkede kirsebær (eller 100 g frosne)
1/1 flaske rødvin – fyldig og rund med bra friskhet
1 -2 dl portvin (gjerne Crusted port eller god Ruby)
FREMGANGSMÅTE
1
Vask og skrubb appelsinen, skjær av 3-4 remser av skallet med en rotskreller. Klem ut saften av appelsinen i en kjele og varm opp forsiktig sammen med honning og krydder.
2
Når det nærmer seg kokepunkter, trekk kjelen til siden og la stå og trekke i 10 minutter på ettervarme. Ha så i vin, portvin, appelsinskall og kirsebær i kjelen og varm forsiktig opp til det forsiktig ryker av gløggen. Smak til evt med mer honning eller brunt sukker. Server!
Variasjon
Varier med ristede og hakkede mandler, rosiner eller annen tørket frukt.