Digestive Kjeks

Kanskje verdens beste kjeks til en kopp te - innslaget av litt sammalt hvete og havre, gjør også at den nesten fremstår som sunn. 

INGREDIENSER

75 g kaldt smør

100 g sammalt hvete

65 g malte havregryn

¼ teaspoon natron

35 g mykt, lyst brunt sukker 

1 - 2 ss melk


FREMGANGSMÅTE

1

Smuldre smør, mel og havre sammen med fingrene. Tilsett natron og sukker når deigen er smuldrete, men samler seg. Bland inn melk, en ss av gangen så deigen setter seg. Den skal samle seg, men ikke være klebrig. 

2

Klem ut deigen i en tykk skive, pakk i plast og legg i kjøleskap minimum 30 minutter. Rulles så ut med en kjevle på melet benk til ca 1 cm tykk. 

3

Stikk ut rundinger med et utstikkerjern eller glass og legg på et bakepapir. Lag små huller i kjeksen med en gaffel og sett i kjøleskap i 20 minutter før de settes i forvarmet ovn, 170 grader, og stekes 10-12 minutter, til de begynner å bli gylne. 

Kjøl ned på rist.


Forrige
Forrige

Gløgg

Neste
Neste

Ouzito Mojito