Hjemmelaget Aioli
En aioli kan være så enkel som majones med litt hvitløk, men med noen få ekstra ingredienser er den plutselig løftet til uante høyder.
INGREDIENSER
1 eggeplomme
1 ts dijonsennep
saften av ½ sitron
4 dl rapsolje
2 fedd hvitløk, finhakket
salt og pepper
1 dl extra vergine olivenolje
et par ansjosfileter (spanske/portugisiske/italienske)
FREMGANGSMÅTE
1
Ha eggeplommer, dijonsennep og sitronsaft i en bolle. Pisk dette sammen til det skummer lett. Begynn så å spe med soyaoljen, litt og litt i begynnelsen, før du heller med en jevn, tynn stråle.
2
Skulle majonesen bli litt for tykk underveis, ha i et par spiseskjeer kaldt vann. Når det er gjort, har du i hvitløk, smak til med salt, pepper og extra vergin olivenolje. For et ekstra løft, vil et diskret innsalg av ansjos løfte aiolien til nye høyder
Variasjon
Tilsett gjerne urter, sitron eller parmesan. Det er utrolig godt å vende inn most eller knust kokt potet til slutt.