Grønnsaksgallette

En fantastisk grønnsakspai, eller terte om du vil, som fungerer utmerket som egen vegetarrett – gjerne med en liten frisk salat på siden. Eller som et smakfullt, saftig og ratatouillelignende tilbehør til høstens lam.

524FD298-687E-4B71-BFCF-F4132BDD818C_1_105_c.jpeg

INGREDIENSER

260 g mel

200 g smør kaldt, i terninger

1 dl kaldt vann

½ ts salt 


1 liten aubergine

5 sjalottløk 

¼ dl rapsolje 

2 ss rødvinseddik 

8 cherrytomater 

½ rød paprika (ca 120 g) 

½ gul paprika (ca 120 g)

100 g fetaost i grove terninger 

20 kalamataoliven 

4 ss ajvar eller tykk tomatsaus 

egg til pensling


FREMGANGSMÅTE

1

Kjør alle ingrediensene raskt sammen i en foodprosessor til deigen samler seg (under et minutt), ta den ut og jobb den sammen for hånd. Pakk deigen i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time, eller gjerne natten over før bruk. Den tåler også frysing.

2

Auberginer deles i skiver, saltes lett og la ligge 20 minutter i romtemperatur. 

3

Sett ovnen på 225 grader varmluft. Tomatene deles i to og legges på stekebrett. Paprika renses for stilk og kjerner, og gnis inn med litt olje og legges på stekebrett. Når ovnen har nådd 225 grader taes tomatene ut og paprikaen settes inn og bakes til de er brunflekkete og mykere. Avkjøl litt i en plastpose eller i en bolle, dekket med plast. Mens de fremdeles er lune, rives skallet av. Kutt i grove terninger/biter. Skru ovnen ned til 190 grader, over-  undervarme. 

4

Varm opp en stekepanne, ha i olje. Tørk auberginene godt og stek gylne på begge sider. Samtidig skrelles sjalottløken, som kuttes i tykke skiver, som skal brunes langsomt på begge sider. Legg over på et brett eller tallerken etterhvert som de er ferdig brunet, og drypp over med eddik. 

5

Deigen kjevles ut til en stor runding, enten rett på bakepapir eller på melet bord og løftes over på bakepapir og legg så på et stekebrett. Deigen skal dekke hele stekebrettet.

6

Spre ajvar utover på midten – ca på størrelse med en springform a 22/24 cm. Legg øvrige ingredienser utover ajvaren og brett over kantene. Pensles med egg og stekes i ovnen (190 grader) i ca 35-45 grader, avhengig av din ovn.


Forrige
Forrige

Blomkålsuppe med krutonger og bacon

Neste
Neste

Kylling og morkelsaus